Öfke Dansı - Harriet Lerner



Kitap adı: Öfke Dansı
Yazar: Dr. Harriet Lerner
Tür: Psikoloji

Son zamanlarda kitabın ismini çok duydum ve okumak için fazlaca meraklandım. Okumaya başladığım anda bana müthiş derecede iyi gelen kitaplarım arasına girdi.  Baş ucu kitabım oldu.

Kitap yaşamınızı yeniden şekillendirmek için size de rehber olacaktır. Okumaya başladığınız zaman verdiği örnekler ilişkinizi çok rahatlatacak. Öfkenin ilişkiyi yanlış yönlendirdiğini söylüyor ve nasıl doğru yönlendiririz örnekleriyle anlatıyor.Aslında öfke tıpkı diğer duygular gibi yaşamaya izin vermemiz gereken bir duygudur. Öfkeli anlarımız da hep karşı tarafı suçlayıcı ,ders verici, emredici gibi eylemlerde bulunuruz ve bu durumda karşı tarafı değiştirme gibi bir çaba içerisinde oluruz. Bu asla ise yaramaz. Karşı tarafı değiştirmeye harcadığınız enerjiyi kendimize harcamalıyız ve kendimize su soruları sormalıyız.

"Beni Öfkelendiren şey ne?" Cevap bizde, içimizde. Kendimize dönersek, cevabı yine kendimizde buluruz.

Kitap daha çok değişmek isteyen kadınlara rehberlik edeceğini söylese de bence erkekler de okumalı. Toplumda öfkeli kadın; kötü kadın olarak görülür. Kadın da ses çıkarmaz ve bu duygusunu ya yok sayar ya da bastırır. İki cinsin de öfkeyi tanıması gerekiyor. Yoksa bastırdığımız duygular eninde sonunda katlanarak ortaya çıkar ve sonuçları daha ağır olur.

Öfke duygusu bizi rahatsız etse de, bunu doğru yönlendirmek bizim elimizde.

Künye: 

Çeviri: Sinem Gül
Baskı: 25. Basım, İstanbul - Aralık 2019
Sayfa : 198
Yayınevi: Varlık Yayınları