Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk


Kitap adı: Masumiyet Müzesi
Yazar: Orhan Pamuk

Yorumlayan: @ugur.kilic1715
Tür: Roman

Orhan Pamuk'un usta kaleminden çıkmış çok güzel ve zengin bir kitap. En önemli zenginliğinin sebeplerinden biri de yazarın kitap üzerinde 6 yıl çalışması diyebilirim. Orhan Pamuk, bu kitabında okuduğum diğer kitaplarına kıyasladığımda daha sade ve akıcı bir dil kullanmış. 

Romanda bir çok isim ve mekan olmasına rağmen okuyucuyu yormuyor. Kitabın konusu olan, aşk yaşayan üç ana karakterin hayatlarına tanıklık ediyoruz. Zengin, tanınmış ve saygın bir ailenin oğlu olan Kemal'in iki kadın arasında yani kalbi ve mantığı arasında kalmasını ve bundan dolayı çektiği acıyı görüyoruz. Kadınların ilki nişanlısı Sibel, ailesinin ve özellikle babasının çok sevdiği gelin adayı. İkincisi ise hayatına daha sonradan giren uzak bir akrabasının kızı olmasına rağmen yaşadığı çevreye ve kültüre çok uzak olan Füsun.

Kitabın diğer güzel bir yanı da bir müzeye sahip olması. Kemal sürekli gittiği Füsun'un yaşadığı dairenin bulunduğu binayı satın alıp müzeye çeviriyor. Müze hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, bir kitaptan bire bir uyarlanan ilk müze. 2014 yılında Avrupa'da yılın en güzel müzesi ödülünü almış.
Ayrıca müzeyi gezmeye gelen okuyucularında ilk sefer için ücret almıyor. Okuduğunuz kitapla müzeye gitmeniz yeterli.

Künye: 
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Baskı: 8.Baskı - 2016
Sayfa sayısı: 561 sayfa.

Yorum Gönder

0 Yorumlar